v-ukrayini-vrozhay-zernovikh-bude-vtrichi-bilshe-mozhe-buti-zibrano-do-55-milyoniv-tonn-zerna

В Україні врожай зернових буде втричі більше: може бути зібрано до 55 мільйонів тонн зерна

 • 925582 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Зараз фермери мають вигідні умови для збільшення врожаю зернових культур, що призведе до перевершення очікуваного обсягу збору. Це може вплинути на збільшення врожайності до трьох разової величини, досягаючи до 55 тонн зерна, повідомив в ефірі телемарафону перший заступник голови Мінагрополітики Тарас Висоцький, передає УНН.

Цитата 

"По зернових культурах наразі погодні умови сприятливі, фермери збирають більше врожаю, ніж очікували. Тому буде певний перегляд у позитивну сторону. Наразі такий стриманий прогноз говорить, що зернових культур може бути зібрано більше, ніж 50 може навіть до 55 мільйонів тонн. При цьому внутрішнє споживання очікується на рівні 18 мільйонів тонн.

Ми розуміємо, що виробництво буде втричі більше за внутрішнє споживання. Тому загроз для продовольчої безпеки у частині зернових немає", - повідомив Висоцький. 

Нагадаємо 

Українські аграрії вже намолотили майже 16,6 млн тонн зерна, продовольства вистачить виставить не тільки для внутрішніх проблем, але і для експорту. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі