ukenru
v-ukrayini-vipustili-rolik-pro-getmana-mazepu

В Україні випустили ролик про гетьмана Мазепу

 • 11626 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Інститут національної пам’яті презентує соціальний ролик про гетьмана Івана Мазепу. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу Українського інституту нацпам’яті.

Так, вказано, що цього року Україна відзначає 380-річчя з дня народження гетьмана Івана Мазепи.

"Він став однією з ключових фігур Полтавської битви, яка відбулася 27 червня (8 липня) 1709 року між військом короля Швеції Карла ХІІ та козаками з одного боку та армією московського царя Петра І з іншого.

Ця битва була відчайдушною спробою Мазепи зберегти суверенітет та європейський курс України. А для Росії вона стала однією з ключових ідеологем насадження "русского мира" та формування міфу про Івана Мазепу лише як про "зрадника", - зазначили в Інституті.

Напередодні цієї дати Український інститут національної пам’яті спільно з однією з продакшн студій презентують соціальний відеоролик, у якому Мазепа постає як фігура світового масштабу.

"Підкреслюється передусім його роль в розвитку освіти, культури, європейська волелюбність, яка досі надихає поетів, художників, композиторів по всьому світу", - зазначили в Інституті нацпам’яті.

Ролик вийшов у серії "Люди епохи". Раніше у цій серії вийшли відеоролики до ювілеїв Людмили Старицької-Черняхівської, Євгена Сверстюка та Симона Петлюри.

Нагадаємо, у Києві з'явився мурал присвячений Головному отаману військ і флоту УНР Симону Петлюрі.

Українські Національні Новини

Суспільство