Так, суттєво скоротилося поголів’я свиней, яких тримають господарства населення — на 10%, до 2,4 млн.
Незначно, але впало поголів’я свиней, яких тримають вітчизняні підприємства — на 1,1%, до 3,3 млн.
Додамо, що найбільше свиней, традиційно, тримають підприємства Київської (559 тис.) та Донецької (383 тис.) областей.
Додамо
З початку року українські виробники свинини збільшили ціни на 9%.
До слова
МОЗ України рекомендує обмежити вживання червоного м’яса до 500 грамів на тиждень.
Всесвітня організація охорони здоров’я, тим часом, повідомляє про дані, що встановлюють зв’язок між споживанням червоного м’яса і розвитком колоректального раку, раку підшлункової залози і простати. У багатьох країнах світу органи охорони здоров’я рекомендують обмежити вживання в їжу м’ясної продукції і червоного м’яса, оскільки з ними пов’язаний підвищений ризик смерті від хвороб серця, діабету та інших захворювань.
Червоне м’ясо — всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.