ukenru
v-ukrayini-schorichno-reyestruyut-blizko-1-2-tis-novikh-vipadkiv-onkozakhvoryuvan-u-ditey

В Україні щорічно реєструють близько 1,2 тис. нових випадків онкозахворювань у дітей

 • 8993 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. В Україні щорічно реєструють близько 1 200 нових випадків онкологічних захворювань у дітей, передає УНН з посиланням на дані МОЗ.

У МОЗ констатують, що завдяки впровадженню сучасних підходів до лікування, понад 70–80% дитячих онкологічних захворювань виліковні, однак вкрай важливо діагностувати онкохворобу на ранній стадії.

"Дитячий рак, як правило, починається з неочевидних ознак і симптомів, тому батькам потрібно бути уважними до змін, що виникають у дитини", - констатують у відомстві.

Також, у міністерстві наголосили на основних тривожних симптомах: тривала і безпричинна втрата ваги; часті головні болі, що супроводжуються ранковим блюванням; набряки, постійні болі в кістках, суглобах, у ділянці спини або в ногах; ущільнення в ділянці живота, шиї, грудей, таза або пахв, збільшення лімфовузлів; поява синців на тілі, синців або висипки на шкірі; часто повторювані інфекційні захворювання; біляста смужка за зіницею в оці дитини; постійна нудота або блювота без нудоти; постійна втома і помітна блідість шкіри; видимі раптові зміни у фізичному стані дитини, які не зникають; періодичне або постійне підвищення температури без очевидних причин.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, діти в усьому світі почали частіше хворіти на онкологію.

Як повідомляв УНН, за словами керівника Асоціації приватних клінік України та власника МЦ “Клініка Спіженко” Олега Спіженка, для ефективної боротьби із онкозахворюваннями в Україні необхідно створити єдиний медичний простір профілактики та раннього виявлення онкологічних захворювань.

Українські Національні Новини

Суспільство