ukenru
v-ukrayini-prognozuyut-pidyom-zakhvoryuvanosti-na-covid-19-pislya-novorichnikh-svyat-ruban

Підйом захворюваності на COVID-19 прогнозують після новорічних свят – Рубан

 • 12935 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Після 13 січня в Україні прогнозують сезонний підйом захворюваності на гострі респіраторні хвороби, зокрема і COVID-19. Про це сказав начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі одного з телеканалів, пише УНН.

Цитата

"Буде підйом захворюваності, і вже у західних країнах пішла захворюваність. Якщо минулого тижня реєструвалось щодня 800 тисяч випадків, цього тижня вже 1,6-1,8 млн. підйом захворюваності у нас буде очікуватись після завершення новорічних свят, після 13-го січня. Це природня захворюваність для України, ріст захворюваності 2-3-4 тижня наступного року, пов'язаний з поширенням гострих респіраторних захворювань", - сказав Рубан.

Деталі

Очільник ГУ Держпродспоживслужби в Києві порадив під час святкування Нового року та Різдва дотримуватися протиепідемічних заходів, зберігати дистанцію, носити маски та користуватись антисептиком, адже це найдієвіший спосіб захиститись від  COVID-19.

Щодо повернення дітей до шкіл після канікул 10 січня, він зазначив, що на сьогодні немає прогнозів щодо закриття закладів освіти і посилення протиепідемічних заходів саме у школах.

"Про це можна буде говорити після 3-4 тижня січня, коли реєструватимуть зростання захворюваності", - пояснив Рубан.

Крім того, на його думку, те, що в Україні почав циркулювати новий варіант "Омікрон" - це насправді позитивна новина.

"Ми сьогодні спостерігаємо поширення "Омікрону", який є вже і буде сезонною захворюваністю з гострих респіраторних вірусних інфекцій. Це позитив, тому що 80-90% захворюваності – у легкій формі, лише 10-15% потребує госпіталізації. Наступнийй 2022 рік буде фактично останнім для пандемії", - сказав він.

Додамо

За даними МОЗ, в Україні зафіксовано майже 3,67 млн випадків COVID-19, приріст за добу, 30 грудня, — 7 тисяч, що на 18,5% більше за показник днем раніше. Кількість тих, хто одужав, більша за кількість нових захворілих.

Українські Національні Новини

COVID-19