ukenru
v-ukrayini-pochali-rozsliduvati-sprobu-perevorotu-pro-yakiy-zayaviv-zelenskiy

В Україні почали розслідувати спробу перевороту, про яку заявив Зеленський

 • 23322 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Головне слідче управління СБ України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади. Про це повідомили у СБУ, передає УНН.

Цитата

“Провадження відкрито за ч. 1 ст. 109 Кримінального кодексу України — за фактом готування окремими громадянами України та РФ дій з метою захоплення державної влади”, — йдеться в повідомленні.

Деталі

Зазначається, що про хід розслідування буде повідомлено згодом.

Що було раніше

26 листопада під час спілкування із українськими журналістами президент України Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про підготовку спроби державного перевороту в Україні 1-2 грудня за участю "представників Росії". Кремль заперечив слова Зеленського щодо участі Росії у можливому держперевороті в Україні.

Крім того, журналіст американського видання BuzzFeed Крістофер Міллер повідомив у Twitter, що державний переворот в Україні нібито планували співробітник ФСБ і троє перебіжчиків МВС України, які перебувають в окупованому Криму. Серед них згадувалося і ім’я Едуарда Федосова. Про це журналісту розповів співрозмовник, близький до президента Зеленського.

У цьому списку також фігурував колишній заступник голови Державної міграційної служби України та колишній високопоставлений чиновник МВС Василь Грицак. Проте останній заперечив інформацію про участь у заколоті. За його словами, наразі він проживає у Київській області.

Українські Національні Новини

Політика