ukenru
v-ukrayini-neobkhidno-ukhvaliti-zakon-pro-zakhist-prav-natsionalnikh-menshin-zelenskiy

В Україні необхідно ухвалити закон про захист прав національних меншин – Зеленський

 • 17219 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський вважає, що необхідно ухвалити закон, який врегулює захист самобутності та рівноправності національних меншин, які живуть в Україні. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу ОПУ.

Цитата:

"Цей закон дасть права національним меншинам, але також захищатиме територіальну цілісність і суверенітет України. Ми як держава захищатимемо традиції, свята, мову, фольклор національних меншин, але водночас вимагатимемо поваги до українських традицій, мови. Діти будь-якої меншини мають знати мову свого народу та українську. Це справедливо", – наголосив Президент.

Деталі

Також Зеленський зазначив, що врегулювання статусу національних меншин допоможе захистити їхні права, сприятиме зміцненню українського суспільства та захисту територіальної цілісності й суверенітету України.

Окрім того, відповідна законодавча ініціатива зробить рівноправними нацменшини в Україні.

"Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відзначив, що цей законопроект допоможе Україні на міжнародній арені, зокрема в питанні захисту прав українців, які проживають за кордоном", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Представництво Президента в АР Крим наголошувало на важливості ухвалення закону про три корінні народи України, які мають стосунок до незаконно анексованого Криму.

Українські Національні Новини

Політика