ukenru
v-ukrayini-na-ukriplennya-derzhkordonu-vitratyat-sche-ponad-20-mln-grn

В Україні на укріплення держкордону витратять ще понад 20 млн грн

 • 15622 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Кабінет міністрів України виділив ще 21 млн грн для укріплення державного кордону України. Про це УНН повідомляє з посиланням Урядовий портал.

Цитата

"Уряд виділив Державній прикордонній службі України 21 млн грн для інженерно-технічного облаштування державного кордону з метою зміцнення обороноздатності держави. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 15 листопада", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що кошти будуть виділені з резервного фонду державного бюджету та спрямовані на закупівлю сировини для виготовлення спіральної колючо-ріжучої стрічки типу “Єгоза” з метою забезпечення охорони державного кордону України.

“Суверенітет і територіальна цілісність нашої держави, безпека громадян - найголовніші завдання Уряду. Тому надзвичайно важливим є своєчасне здійснення заходів з інженерно-технічного облаштування державного кордону, створення необхідних умов для виявлення та припинення незаконного його перетину”, - зазначила перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Доповнення

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський повідомляв, що планується виділення коштів з Державного бюджету 2022 року на будівництво державного кордону України, на тлі ситуації з мігрантами на білорусько-польському кордоні.

Монастирський заявляв, що Україна має наступного року побудувати кордон з Білоруссю та Росією.

Контекст

8 листопада на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

10 листопада Білорусь заявила про нарощування військ ППО на кордоні з ЄС.

Щоб уникнути напливу мігрантів з Білорусі, Україна посилить охорону державного кордону з країною-сусідом. Як заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, найбільш уразливі ділянки українсько-білоруського кордону будуть посилені додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії. Йдеться про 8,5 тис. силовиків.

Наприкінці серпня Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща почала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

Українські Національні Новини

Політика