ukenru
v-ukrayini-mozhe-pobilshati-testiv-na-koronavirus-moz

В Україні може побільшати тестів на коронавірус - МОЗ

 • 13962 переглядiв

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Всесвітня організація охорони здоров’я готова надати додаткові тест-системи для виявлення коронавірусу протягом 2-3 робочих днів. Крім того, найближчим часом в Україні сподіваються підтвердити валідність національних виробників тестів. Про це заявив на брифінгу у Нових Санжарах в.о. генерального директора Центру громадського здоров’я МОЗ України Ігор Кузін, передає кореспондент УНН.

"Поки тест-систем достатньо, їх вистачає на оперативні цілі. ВООЗ також готова надати додаткову кількість тест-систем протягом 2-3 робочих днів. Ми також маємо надію, що найближчим часом ми зможемо підтвердити валідність наших національних виробників, і це буде також додаткова опція по використанню тест-систем, які є. Також на світовому ринку починають з’являтись швидкі тести на новий коронавірус, і це також одна з опцій, яку, можливо, зможемо використовувати найближчим часом", - сказав Кузін.

З його слів, були спроби розробити вітчизняні аналоги тестів на ПЛР (полімерно-ланцюгову реакцію - ред.), була відповідна заява з боку РНБО.

"(Ця розробка – ред.) на фінальному етапі і на тестуванні", - додав очільник ЦГЗ.

Як повідомлялося раніше в УНН, тест-системи для виявлення коронавірусу спочатку направлять у три області - МОЗ.

Українські Національні Новини

Суспільство