ukenru
v-ukrayini-dozvolyat-vidkriti-plyazhniy-sezon-lyashko

В Україні дозволять відкрити пляжний сезон – Ляшко

 • 19551 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. В Україні дозволять у цьому році відкрити пляжний сезон. Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.

"У цьому сезоні ми зможемо купатися, ми провели певні консультації з Інститутом епідеміологічних та інфекційних хвороб Національної Академії медичних наук України. Фахівці підтвердили, що морська сіль разом з ультрафіолетовим випромінюванням (сонячним - ред.) знищує збудника коронавірусної хвороби. Тому буде дозволено відкрити пляжний сезон в Україні", - сказав Ляшко.

За його словами, попри те, що у прісній воді збудник має можливість виживати, за наявними даними науковців у річках з проточною водою інфікуватися досить складно. Це можливо лише при близькому контакті.

"Тому стосовно річкового пляжного сезону, також міністерство охорони здоров'я буде надавати дозвіл працювати в цьому сезоні відпочинку", - сказав Ляшко.

Також Ляшко наголосив на рекомендаціях щодо відвідування пляжів: не потрібно відвідувати пляжі людям з групи ризику, це особи старше 60-років, людям з хронічними захворюваннями, потрібно буде дотримуватися безпечної дистанції від інших людей не менше 2 метрів, дотримуватися правил особистої гігієни.

Нагадаємо, у цьому році туристичний сезон відбудеться. Українських туристів готові приймати Єгипет, Туреччина і деякі європейські країни, проте нові туристичні протоколи ще відпрацьовуються.

Українські Національні Новини

Суспільство