v-ukrayini-41-gromadyan-vvazhayut-scho-stanovische-krayini-pislya-viboriv-ne-zminitsya-opituvannya

В Україні 41% громадян вважають, що становище країни після виборів не зміниться – опитування

 • 13128 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Те, що місцеві вибори не змінять ситуації в громадах впевнені 38% громадян, а 41% думають, що нічого не зміниться загалом в країні. Про це повідомляє УНН із посиланням на дані дослідження, проведеного Фондом Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва.

"38% опитаних упевнені в тому, що місцеві вибори не змінять ситуації в громадах, проте 34% вважають, що вибори змінять стан справ у їхніх громадах на краще. Відповідаючи на запитання про становище країни після виборів, 41% респондентів підтримав думку про те, що нічого не зміниться, тоді як 29% висловили упевненість у змінах на краще про ситуацію в країні", - йдеться у результатах дослідження.

Зазначається, що частка тих, хто очікує змін на гірше, в обох випадках не перевищує 5%.

"Найбільше сподіваються на краще після місцевих виборів у західному макрорегіоні: 41% очікує такі зміни у своїх громадах, а 36% – в цілому в країні", - йдеться у результатах дослідження.

Додамо, дослідження було проведене з 14 по 19 серпня в усіх регіонах України, окрім окупованого Криму та окупованих територій Донбасу. Опитано було більше 2 тис. респондентів серед дорослого населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, за результатами опитування, переважна більшість українців, 82%, збираються брати участь у місцевих виборах у жовтні.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Міненерго повідомили про запаси палива на зиму

     • 14123 переглядiв

    Збитковий "Енергоатом" шукає піарників на 4 млн гривень

     • 15349 переглядiв

    Приватна тяга збільшить обсяги експорту товарів

     • 17879 переглядiв

    Паспорт онлайн: експерт розповів про "кабінет моряка"

     • 44810 переглядiв

    МХП доставив медикам Черкащини захисні костюми

     • 10255 переглядiв