v-ukraini-zapuskaiut-hariachu-liniiu-15-49-z-pytan-enerhetyky

В Україні запускають гарячу лінію 15-49 з питань енергетики

 • 31263 переглядiв

ОП повідомляє про запуск гарячої лінії 15-49 з питань енергетики. Представлено програми кредитування для бізнесу та ОСББ, а також можливість оформлення безвідсоткових кредитів на сонячні та вітрові електростанції.

В Україні запустять гарячу лінію з питань енергетики. Про це інформує ОП за результатами спільних брифінгів Офісу президента, уряду, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та дипломатичних установ., передає УНН.

Деталі

Вказано, що гаряча лінія працюватиме за номером 15-49.

Крім того, на брифінгу міністр енергетики Герман Галущенко та т. в. о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков розповіли про перебіг ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури, а представник ПРООН Роман Шахматенко презентував цифрову платформу щодо систематизації наявних потреб і проєктів в енергетичному секторі.

На брифінгу представників місцевої влади закликали поінформувати громади про програми кредитування та зменшення кількості дозвільної документації для підключення додаткової генерації.

"Зокрема, у межах кредитної програми "5-7-9" Міністерство економіки запровадило проєкти з фінансування генерації для бізнесу на суму до 150 млн грн та для ОСББ і ЖЕК – до 5 млн грн. Також із 20 липня українці зможуть оформити кредит під 0% на сонячні та вітрові електростанції", - йдеться у повідомленні.

Грає на руку ворогу: у Міненерго відреагували на поширення інформації про згорілі трансформатори на Південноукраїнській АЕС18.07.24, 19:47

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Мішель привітав переобрання фон дер Ляйєн

     • 93092 переглядiв