v-ukraini-startuvav-novyi-etap-obminu-starykh-lamp-na-svitlodiodni-dlia-pensioneriv

В Україні стартував новий етап обміну старих ламп на світлодіодні для пенсіонерів

 • 31412 переглядiв

В Україні розпочався новий етап програми з обміну старих ламп на світлодіодні, яка дозволяє пенсіонерам отримати п'ять світлодіодних ламп у відділеннях "Укрпошти", що є частиною зусиль з підвищення енергоефективності та зменшення навантаження на електромережі.

В Україні 5 грудня розпочалася наступна фаза реалізації програми обміну старих ламп на світлодіодні. Тепер кожен пенсіонер у відділенні "Укрпошти" може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

Продовжуємо політику енергоефективності. Сьогодні стартує наступна фаза реалізації програми обміну старих ламп на світлодіодні. Тепер кожен пенсіонер у відділенні "Укрпошти" може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп. Загалом ініційована Президентом Володимиром Зеленським програма вже продемонструвала відмінні результати

розповів Шмигаль.

За його словами, українці отримали понад 21 млн енергоефективних ламп, і цим суттєво знизили навантаження на енергосистему.

Також плануємо розширення нашого енергетичного потенціалу. Цими днями в Дубаї на Кліматичній конференції ООН СОР28 працює урядова делегація. Й Україна вже приєдналася до декларації про збільшення потужностей ядерної енергетики втричі до 2050 року

сказав Шмигаль.

Він зазначив, що розвиток української атомної енергетики – це не лише про наші внутрішні потреби, але й про допомогу Європі в прискоренні зеленого переходу.

Доповнення

Укренерго повідомляло, що ситуація в енергосистемі складна, на тлі похолодання та аварійності блоків може бути дефіцит.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    США та Швеція підписали Угоду про оборонну співпрацю

     • 30259 переглядiв