v-ukraini-startuvaly-prohramy-pidtrymky-dlia-enerhonezalezhnosti-uzhe-vydaly-pershi-kredyty

В Україні стартували програми підтримки для енергонезалежності: уже видали перші кредити

 • 14370 переглядiв

Уряд запустив програми кредитування для встановлення альтернативних джерел енергії. Видано перші позики бізнесу та фізособам.

В Україні стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії. Уже видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції та перші кредити фізичним особам для встановлення альтернативних джерел енергії. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає УНН.

20 липня стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії… Уже маємо успішні кейси. Видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції. Видані перші кредити фізичним особам

- повідомив Шмигаль.

Він вказав, що це кредити домогосподарствам під 0%, енергетичні кредити 5-7-9% для малого й середнього бізнесу, кредити для ОСББ під програму ГрінДІМ.

"Очікуємо, що завдяки державній підтримці реалізуються тисячі подібних проектів побудови розподіленої генерації", - зауважив Шмигаль.

Окрім того, у постійному режимі тривають відновлювальні роботи на об’єктах енергетики. Для цього уряд також залучає кошти. Зокрема, НЕК "Укренерго" отримала грант від ЄС в 100 млн євро на модернізацію, відновлення та захист підстанцій.

"Це частина європейської спецпрограми Ukraine Investment Facility. Кошти надійдуть через німецький державний банк розвитку KfW", - зазначив Прем’єр-міністр.

За словами очільника уряду, як і минулого опалювального сезону держава розраховує пройти зиму на газу власного українського видобутку. У газосховища вже закачано понад 10 млрд куб. м газу. До листопада планується збільшити цей обсяг до понад 13 млрд кубометрів.

Київщина впроваджує програми для встановлення альтернативних джерел енергії: хто може отримати кредити23.07.24, 11:09

Доповнення

Уряд дав можливість ОСББ та ЖБК брати доступні кредити на альтернативні джерела електрики.

Популярні

Новини по темі