v-ukraini-atomni-elektrostantsii-pratsiuiut-v-shtatnomu-rezhymi-bez-porushen-minenerho

В Україні атомні електростанції працюють в штатному режимі, без порушень - Міненерго

 • 17531 переглядiв

Заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук повідомила, що всі АЕС України працюють без порушень та перевищень радіації. Міненерго спростувало інформацію про згорілі трансформатори на Південноукраїнській АЕС.

В Україні всі атомні електростанції працюють в штатному режимі, без технологічних порушень та без будь-якого перевищення радіаційного забруднення. Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Дуже багато так званих експертів використовують чутливість моменту, коментуючи не маючи достовірної інформації, але трактуючи її й ще більше посилюючи переживання в суспільстві. В нас в першу чергу атомні електростанції всі працюють в штатному режимі, без технологічних порушень, без будь-якого перевищення радіаційного забруднення,

- сказала Гринчук.

Вона зазначила, що в енергосистемі все контрольовано.

"Так, складно, тому що дійсно було багато пошкоджено, але контрольовано і безпечно", - додала Гринчук.

Доповнення

Директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко заявив, що за останні три дні на Південноукраїнські АЕС згоріло три трансформатори струму. За його словами це призвело до відключення реактора та погіршення ситуації зі світлом по всій Україні.

Заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявляв, що інформація, яку поширюють різного роду експерти, що на Південноукраїнській АЕС згоріло три трансформатори, грає на руку ворогу.

Анна Мурашко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Землетрус магнітудою 7,3 стався на півночі Чилі

     • 10747 переглядiв

    У Sense Bank всі системи відновлено

     • 10400 переглядiв

    Збій в ІТ-системах на роботу залізниці не вплинув - УЗ

     • 9497 переглядiв