ukenru
v-ugodi-pro-asotsiatsiyu-z-yes-ye-bagato-slabkikh-mists-mingarelli

В угоді про асоціацію з ЄС є багато слабких місць - Мінгареллі

 • 9312 переглядiв

КИЇВ. 9 червня. УНН. В угоді про асоціацію з Європейським Союзом є багато слабких місць, але громадянам потрібно пояснити, що повна її реалізація покращить рівень життя громадян. Про це сьогодні сказав голова представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі під час другої міжпарламентської конференції "Грузія, Молдова та Україна: посилення міжпарламентського компоненту регіонального і безпекового співробітництва та розвиток взаємодії з ЄС та НАТО" у Києві, передає кореспондент УНН.

"У нас є чимало слабких місць у цій угоді про асоціацію. Тим не менше, ми це імплементуємо. Ми маємо подбати про те, щоб краще роз’яснити пересічним громадянам Молдови, Грузії й України про те, що таке угода про асоціацію. Слід пояснити їм, що хоча така угода не є ідеальною, довершеною, там є багато слабких місць, тим не менше повноцінна реалізація такої угоди призведе без сумніву до покращення умов проживання населення", - наголосив посол.

І це, наголосив він, потрібно краще пояснювати простим людям простою мовою.

Х.Мінгареллі зазначив, що в Україні тільки говорили бюрократичною мовою громадянам про те, що будуть нові стандарти, регулятивні положення тощо, але звичайні люди цього не розуміють.

"Тому ми маємо здійснити таку комунікацію, щоб населення збагнуло що і до чого", - додав він.

Посол також переконаний, що коли вдасться економіку Молдови, Грузії й України вивести на єдиний ринок Європи, то це буде означати створення робочих місць і кращі умови життя для громадян.

Як повідомляв УНН, протидіяти корупції в Україні мають всі верстви населення. Про це сказав голова Представництва ЄС в Україні Хью Мінгареллі під час заходу, присвяченому відкриттю "Парку корупції" в Києві.

Українські Національні Новини

Політика