ukenru
v-ugandi-vvodyat-zhorstki-karantinni-obmezhennya

В Уганді вводять жорсткі карантинні обмеження

 • 19615 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Президент Уганди Яурері Мусевені ввів нові антикоронавірусні заходи, куди входить заборона на рух автомобілів, крім основних робітників. Країну охопила друга хвиля пандемії COVID-19, пише УНН.

Деталі

Східноафриканська країна, як і більшість інших, залишилася відносно неушкодженою першою хвилею коронавірусу. У минулому місяці країна раптово почав різко збільшувати кількість інфекцій COVID-19 після того, як органи влади підтвердили, що вони виявили наявність індійського варіанту коронавірусу. 

За словами Уганди Яурері Мусевені, щоденна кількість людей із позитивними тестами зросла до 1700 з менш ніж 100 лише три тижні тому. У рамках нових заходів щодо стримування пандемії він заборонив рух як державних, так і приватних транспортних засобів, за винятком тих, що перевозять пацієнтів, та тих, якими користуються такі медичні працівники.

Існуюча комендантська година, яка розпочалася о 21:00, була перенесена вперед до 19:00 вечора тоді як такі місця, як торгові центри, церкви та спортивні арени будуть закриті.

За словами Мусевені, нові обмеження триватимуть 42 дні.

На сьогодні Уганда зареєструвала загалом 68 778 випадки COVID-19 та 542 смерті від коронавірусу.

Нагадаємо

“Дельта-варіант” COVID-19, вперше виявлений в Індії, стає домінуючим штамом коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу