v-tsomu-epidsezoni-ukraintsi-khvoriiut-na-40-vidsotkiv-bilshe-porivniano-z-mynulym-rokom-kuzin

В цьому епідсезоні українці хворіють на 40 відсотків більше порівняно з минулим роком - Кузін

 • 24657 переглядiв

В цьому році 1,3 мільйона українців під час епідеміологічного сезону захворіли на ГРВІ.

В цьому році 1,3 мільйона українців під час епідеміологічного сезону перехворіли на грип або COVID . Це на 40% більше ніж в минулому 2022 році. Про це головний санітарний лікар України Ігор Кузін сказав під час інтерв’ю, передає кореспондентка УНН.

З жовтня розпочався епідемічний підйом захворюваності. Сумарно, якщо ми подивимося, то вже 1,3 мільйона українців перехворіли на грип або COVID в цьому сезоні. Якщо подивитися по статистиці, то це майже на 40% більше, аніж було в минулому році. Тобто в показниках по кількості людей дійсно хворіють зараз більше

- сказав Ігор Кузін.

Деталі

Зараз, за словами Кузіна, триває пік епідемічного підйому, який буде продовжуватися до середини січня.

Станом на сьогодні з жовтня сумарно зафіксовано вже 80 тисяч випадків захворюваності саме на COVID. Це приблизно 6% від цієї загальної маси хворих на грип та респіраторні інфекції.

Також головний санлікар повідомив, що і грип, і COVID продовжують забирати життя українців. Сумарно з жовтня було зареєстровано 340 смертей. Тижневий рівень захворюваності фіксується на рівні 130-150 тисяч українців. Це люди, які звертаються до медзакладів з симптомами грипу та ГРВІ. З них госпіталізується близько 4 тисяч.

Нагадаємо

1 грудня МОЗ повідомило, що захворюваність на грип на ГРВІ, включно із COVID-19, в Україні на 8,4% нижче епідемічного порогу.

Ганна Оніщенко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі