ukenru
v-syumar-oprilyudnila-prizvischa-deputativ-yaki-litayut-u-moskvu

В.Сюмар оприлюднила прізвища депутатів, які літають у Москву

 • 29022 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар оприлюднила список народних депутатів, які регулярно відвідують Москву протягом останніх двох років, коли триває конфлікт на Донбасі, передає УНН.

"Прямого авіасполучення з Москвою в Україні немає. На Москву з Києва літають через Мінськ. Тут списки тих, хто за два минулі роки - роки війни з Росією - літали на Мінськ, і в більшості випадків далі на Москву. 59 народних депутатів України", - зазначила вона.

Вікторія Сюмар підкреслила, що "частина людей літає реально в Мінськ - наприклад, Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Андрій Іванчук (якого в Білорусі навіть затримували), Леонід Козаченко".

"Але думаю вже відомий Андрій Артеменко, Сергій Льовочкін, Бойко, Мураєв, Оніщенко, Ківалов, Деркач, Рабінович, Тарута та багато інших зовсім не на переговори в мінському форматі літали. Швидше - це "московський формат" псевдоукраінської політики. Це відповідь Прикордонної служби на мій запит. Робіть висновки", - додала вона.

При цьому нардепа наголосила, що це перельоти на Мінськ. "Зважаючи на те, що Мінськ далеко не головний вузол для пересадок, то переважно цей напрямок використовують для перельотів в РФ", - зазначила вона.

Нагадаємо, 26 жовтня минулого року народний депутат Надія Савченко приїхала в Москву, де Верховний суд РФ розглядав апеляцію на вирок українців Станіслава Клиха та Миколи Карпюка.

Українські Національні Новини

Політика