ukenru
v-selischi-khersonskoyi-oblasti-armiya-rf-vbila-25-mirnikh-meshkantsiv-ombudsmen

У селищі Херсонської області армія рф вбила 25 мирних жителів - Омбудсмен

 • 168586 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. Жителі селища Високопілля Херсонської області змушені виживати без ліків і продуктів, потерпаючи від катувань та репресій з боку окупантів. Внаслідок ворожих обстрілів із "Градів" селище на кордоні з Дніпропетровською областю - без електрики, газу та питної води. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Деталі

За її інформацією, у Високопіллі зруйновані всі адміністративні будівлі, не вистачає продовольства та дитячого харчування. Ще одна проблема місцевих – відсутність ліків. У селищі багато інсулінозалежних, онкохворих, людей із захворюванням щитовидної залози.

Омбудсмен зазначила, що "місцеві повідомляють про загибель 25 мирних жителів".

Люди намагаються покинути небезпечну зону на власному автотранспорті, але через заборону виїзду з боку окупантів та брак палива зробити це майже неможливо. 

Цитата

"У Херсонській області склалася критична ситуація з евакуацією мирних мешканців із зони активних бойових дій та завезенням гуманітарних вантажів. Попри те, що Україна використовує всі можливості для порятунку людей, безпечних шляхів стає все менше через перешкоджання окупантів", - підкреслила Денісова.

Нагадаємо 

Успішна контратака українських військових у Херсонській області може змусити російських окупантів залучити в регіон додаткові сили.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП