v-rosiyi-cherez-zrostannya-inflyatsiyi-ekonomika-mozhe-peregritisya-britanska-rozvidka

В росії через зростання інфляції економіка може "перегрітися" - британська розвідка

 • 85400 переглядiв

КИЇВ. 6 листопада. УНН. В росії зростає рівень інфляції. Це може призвести до скорочення державних видатків в таких галузях, як соціальне забезпечення, ідеться у новому звіті Міноборони Великої Британії на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

«Інфляція в росії у вересні 2023 року зросла до 6% порівняно з 5,3% у серпні 2023 року. Це було зумовлено зростанням споживчих цін, таких як продукти харчування і паливо. Більш висока інфляція майже напевно призведе до збільшення витрат на фінансування війни росії в Україні», - йдеться у повідомленні розвідки.

Зазначається, що центральний банк росії відреагував підвищенням базової відсоткової ставки на 2 відсоткових пункти, до нової базової ставки в 15%. Як повідомляється, це найвищі показники з травня 2022 року.

Як вважає британська розвідка, цілком імовірно, що цб рф підтримуватиме високі процентні ставки до 2024 року. Це, найімовірніше, призведе до збільшення вартості позикових коштів для російських споживачів і, ймовірно, також вплине на витрати уряду рф з обслуговування боргу.

«У зв'язку зі зростанням попиту, частково обумовленим значним збільшенням витрат на оборону, а також триваючим тиском посилення ринку праці, російська економіка, ймовірно, схильна до ризику перегріву», - вважать у Міноборони Британії.

У результаті інфляція в росії 2024 року з високою ймовірністю перевищуватиме рівень у 4%. Збереження високої інфляції «може призвести до зниження державних видатків у реальному вираженні, особливо в таких галузях, як соціальне забезпечення, де зростання видатків буде нижчим за інфляцію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У росії заявили про випробувальний запуск балістичної ракети "Булава"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Стан медичної сфери Одещини шокував навіть Кіпера

     • 141240 переглядiв

    Зеленський запропонував ВР продовжити воєнний стан та мобілізацію

     • 101165 переглядiв