v-rezultati-vybukhu-yakyi-poviazuiut-z-boko-kharam-v-niherii-zahynulo-shchonaimenshe-16-liudei

В результаті вибуху, який пов'язують з "Боко Харам", в Нігерії загинуло щонайменше 16 людей

 • 12465 переглядiв

У Нігерії стався вибух в кафе, загинуло щонайменше 16 осіб. Поліція підозрює причетність терористичного угруповання "Боко Харам", яке воює з урядом з 2009 року.

Угрупування "Боко Харам" підозрюють у причетності до вибуху в Нігерії, в результаті якого загинуло щонайменше 16 цивільних. Про це УНН пише з посиланням на France24.

Деталі

За повідомленням поліції, бомба вибухнула на придорожньому ринку в нігерійському штаті Борно, в результаті чого загинуло щонайменше 16 осіб і десятки отримали поранення. Уряд запровадив 24-годинну комендантську годину після вибуху, вже другого за останні тижні.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, напад стався близько 20:00 за місцевим часом у середу в чайному магазині, який відвідують переважно місцеві жителі.

Місцева поліція заявила, що бомба була саморобним вибуховим пристроєм, який був закладений в кафе, а не атакою терориста-смертника. Поліція повідомила, що загинуло 16 осіб, але не назвала точну кількість людей, які отримали поранення і перебувають на лікуванні в лікарнях по всьому штату. Державне агентство з надзвичайних ситуацій повідомило, що близько 24 осіб отримали серйозні поранення.

Додамо

Ніхто одразу не взяв на себе відповідальність за напад, але аналітики і деякі місцеві чиновники підозрюють ісламське бойове угрупування "Боко Харам", яке з 2009 року веде повстання в Нігерії і сусідніх країнах в регіоні озера Чад.

Нігерійські військові проводили секретну програму масових абортів під час війни з "Боко Харам"08.12.22, 16:55 • [views_852600]

Діяльність "Боко Харам" спричинила гуманітарну катастрофу в Нігерії, Камеруні, Нігері та Чаді, в результаті якої за останні 15 років загинуло понад 35 тис. людей, а 2,6 мільйона були змушені покинути свої домівки.

Угруповання хочуть встановити ісламську державу в усіх чотирьох країнах, але головним чином у Нігерії, нафтовому гіганті Західної Африки з населенням понад 200 мільйонів чоловік, розділеному майже порівну між переважно християнським півднем і переважно мусульманською північчю.

У Нігерії серія вибухів у штаті Борно забрала життя 18 осіб, 48 отримали поранення30.06.24, 04:16

Анастасія Рябоконь

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

Уряд відкрив усі пункти пропуску для військових товарів

 • 14010 переглядiв