v-pakistani-teroristi-smertniki-zdiysnili-terakt-vbito-dvoye-politseyskikh-ta-poraneno-15-osib

В Пакистані терористи-смертники здійснили теракт: вбито двоє поліцейських та поранено 15 осіб

 • 234574 переглядiв

Деталі

Через напад терористів – смертників загинуло 2 поліцейський і поранено 15 людей, він стався в районі Бара на північному заході Пакистану. За словами начальника поліції провінції Ахтара Хаята, поліція зазнала нападу і відкрила вогонь, після чого вибуховий жилет на одному з терористів-смертників здетонував.

За словами Білала Файзі, представника провінційної служби з надзвичайних ситуацій, після вибуху знову пролунали постріли, після чого відбулася перестрілка. За словами офіційних осіб, серед поранених є співробітники поліції і цивільні особи.

Рятувальники повідомили, що після вибуху частина комплексу з поліцейським відділком і урядовими установами обвалилася, поховавши під собою офіцера поліції, тіло якого виявили пізніше.

Прем'єр-міністр Пакистану Шехбаз Шаріф засудив напад. У своїй заяві він похвалив поліцейських, сказавши, що вони "зірвали злі наміри терористів, зупинивши підозрюваних і ризикуючи своїм життям".

Пакистанський рух "Талібан" у своїй заяві взяв на себе відповідальність за напад.

Додамо

Цей напад стався лише через кілька годин після того, як пакистанські таліби застрелили двох поліцейських і поранили ще двох під час нічної стрілянини на придорожньому контрольно-пропускному пункті в місті Пешавар. Пакистанська поліція розпочала пошукову операцію, щоб знайти і затримати нападників, які втекли з місця події в темряві.

Відповідальність за напад на поліцію в Пешаварі взяло на себе заборонене пакистанське угруповання "Техрік-е-Талібан".

Ці два напади сталися через два дні після того, як терорист-смертник поранив шістьох солдатів і двох цивільних, наїхавши на вантажівку з силами безпеки в Пешаварі, столиці провінції Хайбер-Пахтунхва.

Довідка

Пакистанські таліби - це окрема група від афганських талібів, але є їх союзником. Вони стали більш сміливими після того, як таліби захопили владу в Афганістані в серпні 2021 року, коли війська США і НАТО перебували на завершальній стадії виведення військ з країни після 20 років війни.

Пакистанський рух "Талібан" вимагає суворішого дотримання ісламських законів у Пакистані, звільнення своїх членів з-під варти і зменшення військової присутності в колишніх племінних регіонах Пакистану. Минулого тижня пакистанські військові попередили афганських талібів про "ефективну відповідь" з боку урядових сил, якщо вони не припинять переховувати бойовиків, які планують транскордонні напади з Афганістану.

Командувач армії генерал Асім Мунір виступив із суворим попередженням минулої п'ятниці після того, як в результаті двох нападів бойовиків загинули 12 пакистанських солдатів у південно-західній провінції Белуджистан, яка також межує з Афганістаном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба їде у Пакистан для переговорів щодо продовольчої безпеки після виходу росії із "зернової угоди"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі