ukenru
v-ozkhz-zrobili-novu-zayavu-po-novachku

В ОЗХЗ зробили нову заяву по "Новачку"

 • 12941 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Експерти Організації з заборони хімічної зброї заявили, що сім’ю Скрипалів у британському Солсбері отруїли декількома міліграмами "Новачку". Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву організації.

"ОЗХЗ не зможе оцінити чи визначити кількість нервово-паралітичної речовини, яку використали в Солсбері 4 березня 2018 року. Кількість, вірогідно, має бути виражена у міліграмах. Проте аналіз зразків, зібраних командою технічної допомоги ОЗХЗ, виявив, що знайдена хімічна речовина має високу чистоту і стійкість до погодних умов", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, The New York Times повідомило, що за словами генерального директора Організації по забороні хімічної зброї Ахмета Узумку, в нападі 4 березня на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію використовувалося близько 50-100 грамів рідкого нервового агента.

Відзначимо, нервово-паралітичний газ "Новачок" в незначній кількості виготовлявся і зберігався в Чехії. Про це заявив у четвер президент республіки Земан, виступаючи по телеканалу Barrandov.

Як повідомляв УНН, нервово-паралітичну речовину "Новачок" з метою розробки протиотрути могли вивчати США, Великобританія, Нідерланди та ще як мінімум одна західна країна.

Нагадаємо, організація по забороні хімічної зброї підтвердила висновки Великобританії про отруєння колишнього співробітника ГРУ Генштабу РФ Сергія Скрипаля нервово-паралітичною речовиною.

4 березня екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості з отруєнням невідомою речовиною на лавці в торговому центрі в британському місті Солсбері. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що Скрипаля та його дочка отруїли нервово-паралітичним речовиною, розробленим в Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу