ukenru
v-opu-zagubili-zvernennya-odesita-yakomu-zelenskiy-poobitsyav-vzyati-pid-kontrol-situatsiyu-zi-shkolami

В ОПУ "загубили" звернення одесита, якому Зеленський пообіцяв "взяти під контроль" ситуацію зі школами

 • 29266 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. Правозахисника, якому Президент України Володимир Зеленський пообіцяв взяти під особистий контроль кризу зі школами в одному із районів Одеси, в Офісі Президента ігнорують: на дзвінки не відповідають, письмового звернення знайти не можуть. Про це УНН повідомив правозахисник громадської організації "Спільна мета" Артем Каспарян, який особисто передав звернення Володимиру Зеленському у руки.

"На мої телефонні дзвінки відповідальна особа в Офісі Президента не відповідає, а якщо і відповідає, то не дає ніякої інформації щодо вирішення проблеми. А я просто хочу дізнатися, на якому етапі перебуває розгляд нашого питання. Тоді Зеленський пообіцяв "набрати" Труханова, розібратися у ситуації і допомогти, але ніякої подальшої реакції не послідувало. Думаю, це питання буде заблоковано до місцевих виборів", - розповів правозахисник.

На питання про те, чи взяв Президент України "під особистий контроль" проблему одеситів із відсутністю шкіл в одному з густонаселених житлових районів Альтаїра, яка доля розгляду письмового звернення і чи буде вирішена гостра проблема жителів міста, в Офісі Президента УНН відповіли, що за 2020 рік зареєстровані звернення від Артема Каспаряна у них відсутні. І це незважаючи на відеозапис, на якому правозахисник особисто передає Президенту письмове звернення, підписане жителями проблемного району.

Громадська організація "Спільна мета" відома в Одесі тим, що, у тому числі, веде боротьбу з хаотичною і незаконною забудовою узбережжя, а також забудовниками, які порушують містобудівні норми і дозвільну документацію. Так, завдяки їх діяльності, резонансне будівництво житлового комплексу "Граф у моря" на узбережжі Одеси заблоковано - принаймні на півроку у судовому порядку (на час проведення експертизи).

Нагадаємо, раніше УНН писав, що одеських активістів і місцевих жителів обурила видача Одеською міськрадою чергових ділянок землі у районі Альтаїра під будівництво багатоповерхівок литовською компанією "Ханбер" Гердаса Дубріцкаса, де не один рік вимагають побудувати школи та дитсадки.

Українські Національні Новини

Політика