ukenru
v-oos-zastosovuvali-javelin-v-oboronnomu-komiteti-pidtverdzhuyut

В ООС застосували Javelin - в оборонному комітеті підтверджують

 • 10746 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Україна застосувала протитанковий ракетний комплекс Javelin на Донбасі. Про таке з посиланням на слова начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова в інтерв'ю пише Military Times, а згодом це підтвердив у Facebook нардеп від "Слуги народу", голова підкомітету з питань оборонної промисловості оборонного комітету Верховної Ради Ігор Копитін, пише УНН.

Деталі

Як пише видання, Буданов заявив, що системи Javelin також використовувалися проти російських військ. Повної цитати не вказано.

Про слова Буданова написав також у Twitter головний редактор цього американського видання - Military Times - Говард Олтмен. "Буданов сказав мені, що українські війська використали Javelin у бою", - написав Олтмен.

Згодом нардеп Копитін підтвердив у Facebook, що було застосовування Javelin.

"Днями поширилась інформація щодо того, що в зоні ООС використали протитанковий ракетний комплекс Javelin. Так, це правда. Наші воїни використали його під час ведення бою. Поки не маю права розголошувати, де це відбулося і під час яких обставин, але скажу наступне – попереджаючи будь-які подальші заяви і маніпуляції щодо того, "чи може Україна захищатись, чи це не заборонено", так, може. Ми маємо право на захист своєї землі. Саме так, як вважаємо за потрібне – з використанням Javelin або Bayraktar, або іншої зброї, яке є на балансі ЗСУ. Бо ми захищаємо власну державу", - написав Копитін.

Доповнення

Раніше Буданов у цьому ж інтерв’ю заявив, що Росія готується до нападу на країну наприкінці січня або початку лютого 2022 року.

Українські Національні Новини

Суспільство