ukenru
v-oon-zadokumentuvali-znuschannya-rosiyskikh-viyskovikh-nad-tsivilnimi-cholovikami-na-kiyivschini

В ООН задокументували знущання російських військових над цивільними чоловіками на Київщині

 • 135450 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. ООН задокументувала десятки випадків насильства та катування українських чоловіків рашистами у Київській області. Про це заявила Верховний представник ООН з прав людини Мішель Бачелет під час засідання Ради Безпеки ООН, передає кореспондент УНН.

Деталі

За її словами, співробітники її офісу задокументували десятки випадків насильства російськими військами щодо цивільних чоловіків у Київській області. Зокрема, повідомляється про побиття, затримання та страти. Деякі чоловіки були доставлені до таборів ув'язнення в росії та білорусі.

Цитата

"Мої співробітники зустрічалися з сім’ями, які шукають своїх зниклих безвісти родичів-чоловіків, відчайдушно намагаючись дізнатися, де вони, чи живі вони і як вони можуть їх повернути", – розповіла Бачелет.

Окрім цього, офіс Верховного представника ООН з прав людини зафіксував 180 випадків насильницького зникнення місцевих чиновників, журналістів, активістів, цивільних і відставних військовослужбовців і вісім випадків зникнення проросійськи налаштованих осіб.

Доповнення

Як писав УНН, 5 травня Організація Об’єднаних Націй і Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) розпочали третю операцію з евакуації мирного населення з міста Маріуполь і заводу “Азовсталь”.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП