ukenru
v-oon-vislovili-sturbovanist-cherez-situatsiyu-na-kpvv-na-donbasi

В ООН висловили стурбованість через ситуацію на КПВВ на Донбасі

 • 18248 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Представництво ООН в Україні стурбовано інформацією про те, що десятки людей застрягли у пункті пропуску у Донецькій області. Про це у Twitter написала координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані, передає УНН.

"Представництво ООН в Україні дуже стурбовано тим, що десятки людей, включаючи дітей та вагітну жінку, які потрапили у пастку у пункті пропуску в Донецькій області на сході України. Ми закликаємо всі сторони застосовувати скоординований підхід до перетину "контактної лінії" та надавати пріоритет безпеці людей", - написала координаторка.

Нагадаємо, напередодні у ДСНС повідомили, що у ніч на середу на пункті надання допомоги на КПВВ "Новотроїцьке" заночували 42 людини, які не змогли перетнути лінію розмежування.

Раніше прикордонники повідомляли, що 22 червня до КПВВ "Новотроїцьке" з окупованої території прибуло 110 осіб. Люди повідомили, що "прорвались через блокпост бойовиків".

Як повідомлялося раніше в УНН, бойовики відмовляються пропускати людей через карантин.

@UN_Ukraine very worried about dozens of people, including children & a pregnant woman, trapped at a crossing point in Donetska oblast in e. #Ukraine. We call upon all parties to implement a coordinated approach to the crossing of the ‘contact line’ & prioritize people’s safety.

— Osnat Lubrani (@OsnatLubrani) June 25, 2020

Українські Національні Новини

Політика