ukenru
v-oon-porakhuvali-yak-zminilisya-tsini-na-prodovolstvo-za-ostanni-18-rokiv

В ООН порахували, як змінилися ціни на продовольство за останні 18 років

 • 15359 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. За останні 18 років світові ціни на продовольство збільшилися майже вдвічі. Такі дані представили в ФАО, продовольчій та сільськогосподарській організації ООН, передає УНН.

Повідомляється, що найбільше подорожчали м'ясо, молочні і рослинні продукти. В середньому індекс продовольчих цін виріс з 91,1 (2000 рік) до 174,6 (2017 року). Станом на серпень 2018 року індекс знизився до 167,6.

Якщо говорити про найвищий індекс продовольчих цін за весь зазначений період, то зафіксований він був у 2011 році на рівні 229.9.

Нагадаємо, Німеччина попередила співгромадян про підвищення цін на курятину. Пояснюють це тим, що виробники не в силах самостійно компенсувати високі витрати на корми, тому змушені перекласти фінансовий тягар на споживачів.

Відзначимо, що витрати на виробництво тваринницької продукції ростуть не тільки в Німеччині. Наприклад, в Україні цей показник всього за рік збільшився на 17,1%. Але на відміну від німців, українським виробникам м'яса птиці поки вдається стримувати зростання цін на курятину. Згідно з даними Держстатистики, з початку року в Україні вартість курячої тушки збільшилася всього на 4 коп. - до 54,9 грн за кілограм продукту.

Експерти пояснюють це "щедрими" торішніми дотаціям виробникам, але попереджають, що в цьому році їх значно урізали і розвиток подій може бути іншим.

"Ми не виключаємо розвитку ситуації, коли восени буде спостерігатися зростання відпускних і споживчих цін на тваринницьку продукцію", - повідомив раніше УНН директор Асоціації "Союз птахівників України" Сергій Карпенко.

Українські Національні Новини

Суспільство