ukenru
v-oon-pidrakhuvali-skilki-neobkhidno-vitratiti-groshey-na-zabezpechennya-dostupom-do-internet-vsikh-na-planeti

В ООН підрахували, скільки необхідно витратити грошей на забезпечення доступом до інтернет всіх на планеті

 • 21332 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. За оцінкою, наведеною в доповіді Генсека ООН, щоб до 2030 року забезпечити доступом до інтернету всіх жителів нашої планети, буде потрібно 428 млрд доларів США, повідомляє УНН з посиланням на Центр новин ООН.

Деталі

До Всесвітнього дня соціальної справедливості була презентована доповідь Генсека ООН, присвячена доступу до цифрових технологій жителів планети.

У доповіді Генерального секретаря ООН, говориться, що в 2019 році, незадовго до спалаху пандемії COVID-19, в розвинених країнах інтернетом користувалися 87 відсотків жителів, в той час як в найменш розвинених країнах - 19 відсотків. Приблизно 60 відсотків населення світу, яке не має доступу до інтернету, проживає в сільських районах.

За останнє десятиліття поширення широкосмугового зв'язку, розширення використання хмарних обчислень і великих даних привели до впровадження в ряді секторів економіки цифрових платформ, які суттєвим чином впливають на життя людей.

В умовах пандемії COVID-19 завдяки електронним засобам стало можливо безперебійно здійснювати багато видів діяльності дистанційно, що також свідчить про найважливішу роль цифрових технологій. Однак пандемія, з іншого боку, оголила й підсилила зростаючий цифровий розрив як у самих розвинених і країнах, що розвиваються, так і між ними.

В ООН закликали багаті країни надати допомогу бідним в скороченні цифрового розриву. За оцінками ООН, щоб до 2030 року забезпечити доступ до інтернету всіх жителів нашої планети, буде потрібно 428 млрд доларів США, причому 97 млрд доларів-для країн Африки на південь від Сахари.

Українські Національні Новини

Новини Світу