ukenru
v-okupovaniy-volnovasi-rashisti-piddayut-zagrozi-zhittya-malolitnikh-ditey-ombudsmen

В окупованій Волновасі рашисти піддають загрозі життя малолітніх дітей - омбудсмен

 • 123827 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У тимчасово окупованому місті Волноваха, Донецька область, російські окупанти відкрили дитячий садок №8 "Теремок". Для українських дітей було проведено "святкову" програму. Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової.

Цитата

"Такі "показові виступи" спрямовані на створення уявності мирного життя, у той час як Волноваха знаходиться у небезпечній зоні та у безпосередній близькості до лінії бойових дій. Територія міста постійно піддається обстрілам", - розповіла Денісова.

Деталі 

За словами омбудсмена, окупаційна влада свідомо нехтує безпекою життя цивільного населення, зокрема дітей дошкільного віку.

"Такі дії окупантів є порушенням положень Конвенції ООН про права дитини. Статтею 6 Конвенції закріплено, що держави-учасниці визнають, що кожна дитина має право на життя. Статтею 38 Конвенції визначено, що під час збройних конфліктів держави-учасниці зобов'язані вживати всіх можливих заходів з метою забезпечення захисту дітей, яких торкається збройний конфлікт, та догляду за ними", - наголосила вона.

Нагадаємо 

В інтерв'ю ЗМІ уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова розповіла, що на тимчасово окупованих територіях окупанти зґвалтували 400 дітей і дорослих.

Людмила Денісова заявила про чергові жахливі свідчення про статеві злочини російських загарбників зі звільнених територій - в Ірпені окупанти на очах у 17-річної дівчини ґвалтували її маму та молодшу сестру, обидві померли.

Українські Національні Новини

Суспільство