ukenru
v-okupovanikh-donetsku-ta-lugansku-rozkleyili-privitannya-z-dnem-konstitutsiyi-ukrayini

В окупованих Донецьку та Луганську розклеїли привітання з Днем Конституції України

 • 20178 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. Непідконтрольні українському уряду міста на Донбасі обклеїли вітальними листівками з Днем Конституції України. Про це повідомляє "Радіо.Свобода" з посиланням на фото, надіслані жителями підконтрольних "Д/ЛНР" міст, передає УНН.

Так, на адмінбудівлях, поблизу місцевих ринків та зупинок громадського транспорту з’явилися постери, на яких зображені ватажки "ДНР" та "ЛНР" та написами російською мовою "з Днем Конституції України".

Зокрема, в окупованому Донецьку листівки помітили на будівлі "адміністрації" Пролетарського району міста, проспекті Миру, вулиці Челюскінців та біля пам’ятника Маргелову.

А в Луганську – біля скверів Матусовського та 1-го травня, а також поблизу стадіону "Авангард". Такі ж листівки, за словами місцевих жителів, з’явилися в селищі Старобешеве та селі Новий Світ.

Крім того, з безпілотника над окупованими Донецьком та Луганськом українські волонтери розкидали жовто-блакитні листівки з вітальними словами до Дня Конституції України. На їх відеозаписі, зокрема, видно момент скидання листівок в районі вулиці Артема та провулку Покришева у Донецьку неподалік будівлі "міністерства оборони ДНР".

Зокрема, на одній з листівок процитовані слова Пилипа Орлика: "Хоч би які великі були московські насильства, вони не дають москалям жодного законного права на Україну".

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День Конституції - 23-ю річницю з моменту набуття чинності Конституції держави. 

Українські Національні Новини

Суспільство