v-okupantiv-zavdyaki-zsu-vinik-defitsiit-kontrbatareynikh-radariv-britanska-rozvidka

В окупантів завдяки ЗСУ виник дефіцит контрбатарейних радарів - британська розвідка

 • 244396 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Війська окупантів почали відчувати дефіцит критично важливих для виживання піхоти контрбатарейних радарів, особливо сучасних ЗООПАРК-1М, вважають у Міноборони Великої Британії, про що повідомили у новому звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Деталі

Після звільнення з посади командувача 58-ї загальновійськової армії росії (58 АК) в Україні генерал-майор іван попов заявив, що однією з його основних претензій була відсутність контрбатарейної боротьби.

Живучість російських сухопутних військ залежить від ефективного виявлення української артилерії та нанесення по ній ударів, часто власною артилерією. Ключовим компонентом цього підходу є контрбатарейні радари, які дозволяють командирам швидко виявляти ворожі вогневі точки, зауважують фахівці.

Цитата

"росія страждає від зростаючого дефіциту контрбатарейних радарів, особливо сучасних ЗООПАРК-1М. Лише невелика частина розгорнутого парку ЗООПАРКів, ймовірно, залишиться в Україні в робочому стані", - йдеться у звіті.

На відео з відкритих джерел видно, як на початку липня 2023 року ще один ЗРК "Зоопарк" був знищений поблизу району розташування 58 ОАЕ. Пріоритет, який попов, очевидно, надавав цій проблемі, підкреслює, що артилерія продовжує відігравати центральну роль у війні, зазначають аналітики.

Доповнення

На Півдні Сили оборони України продовжують наступальні операції. За тиждень українські військові мали успіх на Мелітопольському та Бердянському напрямках і звільнили 10,9 кв.км територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За час наступу звільнено понад 210 кв. км території - Міноборони

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Очаків уночі зазнав ударів окупантів з артилерії

     • 73485 переглядiв