v-ofisi-prezidenta-pidtverdili-zustrich-zelenskogo-i-baydena-na-samiti-nato-nazvali-temi-peregovoriv

В Офісі Президента підтвердили зустріч Зеленського і Байдена на саміті НАТО: назвали теми переговорів

 • 354996 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден проведуть зустріч на полях саміту НАТО у Вільнюсі. Цю інформацію в ефірі Радіо Свобода підтвердив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк і розповів, про що говоритимуть президенти, пише УНН.

За його словами, темою зустрічі буде не лише питання вступу України вНАТО.

Цитата

«Ширші питання, безумовно. Крім НАТО, ще питання пришвидшеного постачання зброї. Тому що ми бачимо, що до контрнаступу чи наступальних операцій які нам необхідні інструменти, тобто і авіаційний компонент, і далекобійна ракета. Це друге питання. Третє питання – це все ж таки про програш російської федерації. Давайте так. Це навіть філософське питання таке, доктринальне питання, чому росія має обов’язково програти і чому це вигідно демократичному світу вцілому і як має виглядати росія після цього програшу, і чому не треба цього лякатися, і чому в принципі сьогодні путін не контролює російську федерацію, не є сильним президентом», – сказав Подоляк.

Деталі

Окрім того, вказав представник ОП, говоритимуть про економічну підтримку України та про правоохоронну, судову системи й антикорупційну діяльність.

Подоляк також додав, що Зеленський у Вільнюсі матиме і інші двосторонні зустрічі. Однак з міркувань безпеки про них зараз не повідомляють.

«Думаю, що там буде багато двосторонок. І представники Японії, Канади, Франції, Німеччини, але ж ви знаєте наш принцип з безпекової точки зору – ми не повідомляємо. От зустрівся президент – про це говоримо, а поки він не зустрівся – не повідомляємо», – сказав Подоляк.

Доповнення

Сьогодні у Вільнюсі стартував дводенний саміт НАТО. Серед тем зустрічі, як очікується, стане продовження військової та гуманітарної підтримки України і перспективи її вступу до Альянсу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Туреччина погодилась ратифікувати вступ Швеції до НАТО

     • 559427 переглядiв