ukenru
v-ofisi-genprokurora-obgovorili-shlyakhi-zmenshennya-tisku-na-biznes

В Офісі Генпрокурора обговорили шляхи зменшення тиску на бізнес

 • 11809 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. В Офісі Генерального прокурора України відбулася зустріч, під час якої були обговорені шляхи зменшення тиску на бізнес, підвищення його довіри до правоохоронних органів та зниження рівня корупції для покращення інвестиційного клімату в державі. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу ОГПУ.

"У четвер, 21 травня 2020 року, в Офісі Генерального прокурора відбулась зустріч з представниками бізнесу та його об’єднаннями, за участі народних депутатів України та представників Національної ради реформ. Зокрема, у заході взяли участь голова Виконавчого комітету Національної ради реформ Міхеїл Саакашвілі, представники Європейської Бізнес Асоціації, Спілки Українських Підприємців, Американської торговельної палати в Україні, CEO Club Ukraine, БІЗНЕС 100, а також Української вітроенергетичної асоціації", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що учасники зустрічі обговорили шляхи зменшення тиску на бізнес, підвищення його довіри до правоохоронних органів та зниження рівня корупції для покращення інвестиційного клімату в державі.

"У нашому функціоналі, перш за все, охорона інтересів і прав громадянина, охорона інтересів держави. І на цьому Офіс Генерального прокурора буде стояти завжди. Інтереси громадянина і держави – це економічна безпека, це економічна база, це можливість нормального розвитку. Без інвестиційного клімату держава розвиватися не може. Прокуратура буде координувати правоохоронні органи, щоб їхні дії були виключно у законній площині і не підривали довіри інвесторів до нашої країни", - заявила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Генпрокурор поінформувала про заплановані реформи і зміни в Офісі Генерального прокурора та поділилась баченням захисту бізнесу від тиску правоохоронних органів. Також вона наголосила на важливості налагодження ефективної комунікації між бізнесом та Офісом Генерального прокурора.

"Для реальних змін на цьому напрямі потрібна щоденна робота. Тому ми зараз розглянемо можливість створення в Офісі Генпрокурора управління із захисту інвестицій", - додала Ірина Венедіктова.

Також Генпрокурор ініціювала додаткову зустріч із представниками Національної ради реформ, урядовцями та законодавцями щодо створення "дорожньої карти" із повернення активів у державу. Зокрема, для розробки чіткого і швидкого правового механізму цього процесу.

Нагадаємо, Офіс Генпрокурора активно готується до вчасного запуску інституту кримінальних проступків. Наразі тривають технічні роботи з впровадження кримінальних проступків у Єдиному реєстрі досудових розслідувань.

Українські Національні Новини

Політика