ukenru
v-odkb-zayavili-scho-uzhe-planuyut-yak-peredavati-obyekti-vid-mirotvortsiv-pravookhorontsyam-kazakhstanu

В ОДКБ заявили, що уже планують як передавати об'єкти від "миротворців" правоохоронцям Казахстану

 • 15290 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Командування "миротворців" Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) спільно з Міноборони Казахстану розробляє план передачі об'єктів, що охороняються миротворцями, правоохоронцям. Про це заявив журналістам командувач колективних миротворчих сил ОДКБ генерал-полковник Андрій Сердюков, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Цитата

"У даний час командуванням колективних миротворчих сил ОДКБ спільно з Міноборони Республіки Казахстан розробляється план з передачі об'єктів, що охороняються миротворцями, правоохоронним органам країни", - сказав Сердюков.

Додамо

Він наголосив, що після виконання завдань миротворчі сили ОДКБ у взаємодії з казахстанською стороною організують повернення підрозділів миротворців із технікою до пунктів постійної дислокації літаками військово-транспортної авіації ВКС Росії.

Також Сердюков повідомив, що миротворці ОДКБ за добу взяли під охорону п’ять соціально значущих об'єктів у Казахстані.

За його словами, оперативне розгортання миротворців ОДКБ та виконання завдань з охорони важливих об'єктів дозволило правоохоронним органам Казахстану стабілізувати ситуацію в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Казахстану анонсував виведення із країни сил ОДКБ

Доповнення

У Казахстані мітинги за зниження цін на скраплений газ переросли у масові протести по всій країні. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв відправив у відставку уряд. На всій території країни було запроваджено режим надзвичайного стану. У багатьох містах була напружена ситуація. ОДКБ у відповідь на запит президента про допомогу направила до республіки "миротворчі сили", зокрема - із Росії.

Українські Національні Новини

Новини Світу