v-odesskiy-oblasti-ryatuyuchi-svoyikh-onuchok-na-vodoymi-zaginuv-didus

В Одеській області, рятуючи своїх онучок на водоймі, загинув дідусь

 • 230236 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. На Одещині на водоймі загинув дідусь, який намагався витягнути на берег надувний матрац зі своїми онучками, повідомляє ДСНС України, передає УНН.

Деталі

Вчора, 7 серпня, у місцевому ставку в Одеському районі потонув 65-річний чоловік, намагаючись витягнути на берег надувний матрац зі своїми онучками, дівчатами 16 і 13 років.

Дітей врятували місцеві підлітки, які відпочивали біля водойми, допомгти їх дідусю вони не змогли, тіло загиблого виявили водолази ДСНС.

Доповнення

За даними ДСНС українці цьогоріч б'ють сумні рекорди. Наразі кількість загиблих на воді вже сягнула 640, з яких 60 дітей, що на 20% більше за минулий рік. 

Рятувалинки закликають людей не купатися в невідомих місцях та наголошують, що під час відвідування водойм забороняється підпливати до маломірних суден, запливати за межу купання, позначену буями, стрибати у воду зі споруд, в місцях з невизначеними глибиною та станом дна; використовувати для плавання автомобільні камери, плоти, лежаки, дошки тощо.

Про окремі правила техніки безпеки та поведінки, що продиктовані війною, застерегли Сили оборони півдня. За словами речниці Наталії Гуменюк, люди часто покладаються на хвилеломи, які є, наприклад, в Одесі, сподіваючись що вони можуть уберегти від мін. Але якщо здетонує міна, навіть за хвилеломом, то її осколки можуть сягати відстані щонайменше у 200 метрів. Це може призвести до сильних поранень, а також гідроудару, який може спричинити летальний розрив внутрішніх органів, навіть без зовнішніх ушкоджень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В літньому таборі через недбалість вихователя втонув хлопчик

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ДСНС показала відео з місця розбору завалів в Покровську

     • 224270 переглядiв