ukenru
v-odeskiy-ova-vpevneni-scho-frontu-z-boku-pridnistrovya-ne-bude

В Одеській ОВА впевнені, що фронту з боку Придністров'я не буде

 • 112733 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що не очікує нападу російської армії з боку Придністров'я. Про це він заявив під час всеукраїнського інформаційного телемарафону, передає УНН.

Деталі

За його словами, “другого фронту з боку Придністров’я не буде, оскільки Україна довела свою міць і силу".

Він також додав, що у росіян немає можливості провести висадку десанту в Одеському регіоні, хоча ризик існує з перших днів вторгнення.

Цитата

“Якщо ми говоримо про ризики висадки морського десанту, то він існує з перших днів великого вторгнення і зникне він із перемогою і здобуттям Україною миру. Але сьогодні немає такої активності у підготовчому процесі саме у проведенні морської десантної операції. У ворога на це немає ні засобів, ні сил, немає всіх складових, які мають супроводжувати цю десантну операцію", – сказав Братчук.

Він також додав, що російські кораблі перегруповуються та ведуть постійні маневри у Чорному морі.

"Є два кораблі-носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр" у Чорному морі, є великі десантні кораблі, що мають на своєму борту екіпажі та особовий склад. Також ми бачимо, що на острові Зміїний ворог намагається облаштувати позиції, системи протиповітряної оборони, реактивні системи залпового вогню, радіолокацію, особовий склад тимчасового окупаційного гарнізону. Але ті заходи стримування, які провели і проводять наші бойові сили, дають результат - ми бачимо, що ворожі кораблі відійшли на безпечну, як вони вважають, відстань. Але загроза нанесення ракетних ударів залишається високою", - сказав він.

Доповнення

росія за допомогою "союзної" білорусі та невизнаного Придністров'я намагається не дати українським військам перегрупуватися і ефективно здійснювати оборону, повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП