ukenru
v-odesi-politseyskiy-pogrozhuvav-zminiti-status-svidka-na-obvinuvachenogo-za-nesplatu-khabara

В Одесі поліцейський погрожував змінити статус свідка на обвинуваченого за несплату хабара

 • 15216 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Співробітники СБУ викрили на хабарі старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері транспорту одного з одеських райвідділів поліції. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передає УНН.

"Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання майором поліції у місцевого жителя п'яти тисяч доларів США за не притягнення до кримінальної відповідальності за скоєння дорожньо-транспортної пригоди. У разі несплати вказаної суми зловмисник погрожував перевести свідка в статус обвинуваченого", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в якості посередника поліцейський залучив адвоката. Правоохоронці затримали обох зловмисників на одній з вулиць обласного центру під час отримання першої частини неправомірної вигоди у розмірі 1 тис. дол.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (отримання неправомірної винагороди) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення можливої причетності інших осіб до протиправної діяльності. Операція з викриття злочинних дій проводилась спільно з підрозділом внутрішньої безпекою поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Як повідомляв УНН, за результатами операції, проведеної прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури із залученням оперативних працівників відділу "К" Головного управління Служби безпеки України у місті Києві та Київській області, затримано суддю Окружного адміністративного суду міста Києва, викриту "на гарячому" при отриманні неправомірної вигоди.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП