ukenru
v-odesi-kladut-berlinski-podushki

В Одесі кладуть "берлінські подушки"

 • 54630 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. "Берлінські подушки" безпеки - аналог лежачих поліцейських, розрахованих на легкові автомобілі, починають встановлювати на дорогах Одеси. Як повідомив директор міського департаменту транспорту Сергій Тетюхін, перша така подушка з'явиться на головній транспортній розв'язці південної частини міста - площі Дерев'янко, передає УНН.

Деталі 

За словами Тетюхіна, подушки покликані підвищити безпеку дорожнього руху на площі, а також вирішити питання з нічними дріфтерами - дорожньої проблемою Одеси.

Подушки придбані в Польщі і доставлені в Одесу на минулому тижні. Сергій Тетюхін зазначив, що після установки "берлінських подушок", чиновники будуть стежити, як вони поведуть себе в експлуатації. Якщо результати виявляться позитивними, подушки постелять в інших місцях міста.

Транспортники розповідають, що звернути увагу на "берлінські подушки" їх змусило те, що звичайні "лежачі поліцейські" - штучні нерівності, перекинуті через всю дорогу, викликають нарікання у водіїв маршрутних транспортних засобів.

Навантажені людьми автобуси або маршрутні таксі можуть пошкодити підвіску при проїзді "лежачих поліцейських" навіть на дозволеній швидкості. Новий тип штучних нерівностей під негласною назвою "берлінська подушка" позбавлений цих недоліків. Нерівність виконана у вигляді чотирикутника з опуклим центром. Вона не перегороджує дорогу цілком, лежить посередині проїжджої частини, а краї смуги залишає вільними для проїзду.

Автобуси і вантажівки, що пересуваються по дорогах повільно, можуть так вибрати траєкторію, щоб проїхати по подушці тільки одним колесом. У деяких випадках вони здатні пропускати опуклу частину нерівності між коліс, не викликаючи хворобливого спрацьовування підвіски.

Легкові машини, що володіють меншою колією, як і раніше будуть змушені скидати швидкість перед нерівністю, так само як і перед "лежачим поліцейським", проте вони тепер зможуть проїжджати її трохи навскоси, завдяки чому удар об перешкоду стає менш відчутним. Крім того, легкові машини зможуть перевалюватися через нерівність тільки одним колесом, здаючи іншим боком ближче до узбіччя.

По темі

Мерія Одеси придумала як боротися з пробками в Аркадії. 

Українські Національні Новини

Суспільство