ukenru
v-obmin-na-nadannya-f-16-ukrayinu-mozhut-zobovyazati-ne-zavdavati-udariv-po-tsilyam-na-teritoriyi-rf-kolishniy-posol-ssha-v-rosiyi

В обмін на надання F-16 Україну можуть зобовʼязати не завдавати ударів по цілям на території рф – колишній посол США в росії

 • 4154474 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Україна зможе отримати винищувачі F-16 при умові, що Зеленський підпише угоду про невикористання літаків по цілям на території росії. Про це у Foreign Affairs написав колишній посол США в росії Майкл Макфол, передає УНН.

Цитата

“Українські пілоти мають розпочати навчання польотам на винищувачах F-16. Зрештою, або на пізніших етапах цієї війни, або для посилення стримування після війни Україні необхідно буде перейти з літаків радянського чи російського виробництва на американські винищувачі. В обмін на отримання цієї зброї Президент України Володимир Зеленський може підписати юридично зобов’язуючу угоду про невикористання літаків для завдання ударів по цілях на території росії”, — написав Макфол.

Нагадаємо

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Польща може передати Україні свої винищувачі F-16 лише у координації з НАТО.

Українські Національні Новини

Політика