ukenru
v-oae-vpershe-virishili-dati-pravo-inozemtsyam-otrimati-gromadyanstvo

В ОАЕ вперше вирішили дати право іноземцям отримати громадянство

 • 31712 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Об'єднані Арабські Емірати схвалили поправки до закону про громадянство і паспорти, що дозволяють іноземним інвесторам, професіоналам, вченим та їхнім родинам отримувати громадянство і паспорт ОАЕ за певних умов, передає УНН з посиланням на агентство WAM.

Деталі

Категорії осіб, які можуть претендувати на отримання громадянства Еміратів, включають зокрема інвесторів, лікарів, фахівців, винахідників, учених, художників і їх сім'ї (дружини і діти), при цьому поправки дозволяють зберегти і їх нинішнє громадянство.

У поправках вказані умови, які повинні бути виконані в кожній категорії, наприклад, Інвестори повинні володіти нерухомістю в ОАЕ.

Лікарі і фахівці повинні спеціалізуватися в унікальної наукової дисципліни, необхідної в ОАЕ, заявник повинен мати визнаний науковий внесок, дослідження, які мають наукову цінність, і практичний досвід не менше 10 років.

Вчені повинні бути активними дослідниками в університеті, дослідному центрі або в приватному секторі, з практичним досвідом не менше 10 років в тій же області. Вони також повинні мати вклад в наукову область, наприклад, отримати престижну наукову нагороду або забезпечити істотне фінансування своїх досліджень протягом останніх десяти років; також обов'язково отримати рекомендаційний лист від визнаних наукових установ в ОАЕ.

Винахідники, які бажають отримати громадянство Еміратів, повинні отримати один або кілька патентів, схвалених Міністерством економіки ОАЕ або будь-яким іншим авторитетним міжнародним органом, на додаток до рекомендаційного листа від Міністерства економіки.

У разі відповідності вимогам і до отримання громадянства інші вимоги до кандидатів на громадянство включають принесення присяги на вірність і зобов'язання дотримуватися законів Еміратів.

Довідка

Об'єднані Арабські Емірати, згідно з даними Bloomberg, стануть першою арабською країною Перської затоки, яка формалізувала процес, спрямований на надання громадянства з метою підвищення частки іноземців у економіці.

До сих пір громадянство в ОАЕ і деяких інших державах Перської затоки було доступно для іноземців в особливих випадках, в тому числі для держслужби.

Раніше було оголошено про план видавати візи на термін від п'яти до 10 років багатим інвесторам, підприємцям і дослідникам. Для отримання п'ятирічної візи потрібні мінімальні інвестиції в розмірі 1,4 мільйона доларів і вдвічі більше, щоб залишитися в країні на 10 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу