v-nimetskomu-mzs-zasteregli-pekin-vid-bud-yakogo-postachannya-zbroyi-rf

В німецькому МЗС застерегли Пекін від будь-якого постачання зброї рф

 • 444646 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила китайській делегації на Мюнхенській конференції з безпеки минулого тижня, що вони "несуть відповідальність за мир у всьому світі" і що Пекін не повинен "постачати росії будь-яку зброю", інформує УНН з посиланням на CNN.

Цитата

"Я ясно дала зрозуміти, що Китай, зокрема, як член Ради Безпеки, несе відповідальність за мир у всьому світі в ситуації, яку ми зараз переживаємо з російською агресивною війною, що також є порушенням міжнародного права", - заявила Бербок у понеділок після зустрічі ЄС у Брюсселі.

"Це також означає, що Китай не повинен постачати росії будь-яку зброю, у тому числі товари подвійного призначення", - додала вона.

Додамо

У неділю держсекретар США Ентоні Блінкен заявив програмі CBS Face the Nation, що США стурбовані тим, що Китай розглядає можливість "смертоносної підтримки" війні росії в Україні.

У суботу Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Китаю Ван І в рамках першої особистої зустрічі високопосадовців США та Китаю з того часу, як Блінкен відклав свою поїздку до Китаю на початку цього місяця. Блінкен "досить прямо попередив про наслідки надання Китаєм матеріальної підтримки росії або допомоги росії у систематичному ухилянні від санкцій" під час його зустрічі з китайським міністром.

Що було раніше

Адміністрація Байдена минулого місяця висловила стурбованість Китаю щодо доказів того, що китайські компанії продавали нелетальне обладнання росії для використання в Україні, щоб з'ясувати, наскільки Пекін знає про ці угоди.

Це обладнання включало такі предмети, як бронежилети та каски, повідомили CNN кілька джерел, знайомих з американською та європейською розвідкою. Але Китай утримався від серйознішої військової допомоги, такої як системи летальної зброї для використання на полі бою в Україні, яку росія запросила.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський зустрівся з директором МВФ у Києві

     • 403562 переглядiв

    Людина вперше пропливла в Антарктиці 2,5 км

     • 519870 переглядiв

    У Києві на Алеї сміливості з'явилось ім'я Джо Байдена

     • 466403 переглядiв