ukenru
v-nimechchini-dobova-kilkist-zarazhen-covid-19-upershe-perevischila-50-tisyach-vipadkiv

В Німеччині добова кількість заражень COVID-19 уперше перевищила 50 тисяч випадків

 • 19190 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. У Німеччині добова кількість заражень коронавірусом уперше перевищила 50 тисяч випадків. Про це інформує УНН з посиланням на DW.

Деталі

Протягом останніх 24 годин у країні зареєстровано 50 196 нових випадків коронавірусної інфекції, повідомив Інститут імені Роберта Коха (RKI) 11 листопада. Минулої доби у ФРН також зафіксовано 235 нових смертей від коронавірусу.

Зараження коронавірусом у Німеччині почала безперервно оновлювати максимуми 7 листопада. До цього абсолютний пік на рівні 197,6 випадку на сто тисяч населення було зафіксовано 22 грудня 2020 року, але тоді у Німеччині ще практично не було вакциновано населення.

Загалом за весь час пандемії у ФРН зареєстровано вже 4 894 250 випадків заражень коронавірусом, у тому числі 97 198 зі смертю.

Меркель закликала німців до вакцинації

Виконувач обов'язків канцлера ФРН Ангела Меркель напередодні закликала німців до "загальнонаціональної мобілізації сил" для боротьби з ковідом.

"У Німеччині, я змушена, на жаль, констатувати, що наш рівень вакцинації ще недостатньо високий, щоб запобігти швидкому поширенню вірусу. Будь-який рівень вакцинації населення нижче 75% загрожує експонентним зростанням, пов'язаним з високим завантаженням відділень інтенсивної терапії", - зазначила вона.

Тим часом значна більшість населення Німеччини виступає за обов'язкову вакцинацію від коронавірусу, як мінімум представників окремих професій.

Згідно з опитуванням, проведеним соціологічним інститутом YouGov на замовлення агентства dpa, 44% німців виступають за обов'язкову вакцинацію всього населення Німеччини та ще 24% - за вакцинацію представників окремих професій.

Українські Національні Новини

Новини Світу