ukenru
v-nato-vidreaguvali-na-maybutni-navchannya-rosiyi-ta-bilorusi-bilya-kordoniv-ukrayini

В НАТО відреагували на майбутні "навчання" Росії та Білорусі біля кордонів України

 • 17322 переглядiв

КИЇВ. 30 листопада. УНН. Проводити військові навчання на своїй території - це право будь-якої країни, однак вони повинні бути досить відкритими, відповідно до існуючих домовленостей. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг журналістам у Ризі після зустрічі з главами МЗС Альянсу, на якій обговорювали військове нарощування Росії поблизу наших кордонів, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Росія і Білорусь, звичайно, мають право використовувати сили на своїй власній території і вести навчання для своїх сил. Але якщо вони це роблять, то повинна бути транспарентність, прозорість, і необхідно уникати провокацій. Ми зараз спостерігаємо брак транспарентності, бачимо незвичайну концентрацію сил і дуже агресивну риторику", - сказав Столтенберг.

Деталі

За словами Генсека, існують національні угоди-документи, які регулюють те, наскільки країни в Європі повинні бути транспарентні у своїй військовій активності, включаючи військові навчання.

"Це виклик, ми бачимо посилення військової присутності Росії, нарощування сил і цинічне використання мігрантів і вразливих людей режимом Лукашенка, який таким чином здійснює тиск на інші країни", - додав він.

Контекст

Білорусь в понеділок оголосила про спільні військові навчання з близьким союзником Росією на своєму південному кордоні з Україною і звинуватила військовий альянс НАТО в нарощуванні наступальних сил поблизу своїх кордонів.

Мінськ нібито проведе навчання з Росією в "середньостроковій перспективі".

Українські Національні Новини

Суспільство