ukenru
v-moz-vidzvituvali-pro-vartist-vaktsin-vid-koronavirusu

У МОЗ відзвітували про вартість вакцин від коронавірусу

 • 33224 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. Україна закуповує вакцини від коронавірусу за ціною, яка визначена у більшості країн. Одну доза в компанії "Сіновак" коштує 504 грн. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МОЗ.

"Україна закуповує вакцини проти COVID-19 за вартістю, яку визначено для більшості країн світу", - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Він нагадав, що перший договір Україна підписала з компанією “Сіновак”, яка здобула авторитет у всьому світі. Ціна, за якою Україна купує 1 дозу вакцини у цього виробника, становить 504 грн. Також міністр зауважив, що вартість вакцин деяких інших виробників поки що МОЗ не має права озвучувати через жорсткі контрактні правила щодо нерозголошення інформації.

“Можу запевнити, що вони приблизно в такому діапазоні цін, за якими купує вакцини увесь світ”, - уточнив Степанов.

"Вже досягнуті домовленості з глобальною ініціативою COVAX і є підтвердження щодо постачання в Україну 8 млн доз вакцин проти COVID-19 у кінці I — на початку II кварталу 2021 року. Питання отримання вакцин проти COVID-19 перебуває на постійному контролі Президента України Володимира Зеленського. Максимально інтегровано і залучено до цих перемовин Міністерство закордонних справ на своєму рівні, яке використовує всі можливі дипломатичні канали", - додав Степанов.

Нагадаємо, через дописи глави державного підприємства "Медичні закупівлі" Арсена Жумаділова найближчим часом МОЗ планує змінити компанію, яка в Україні буде займатися закупівлею вакцин від коронавірусу.

Українські Національні Новини

Політика