v-minoborony-zaiavyly-shcho-avtomatychni-shtrafy-za-ne-onovlennia-danykh-u-ttsk-ne-peredbacheno

В Міноборони заявили, що автоматичні штрафи за не оновлення даних у ТЦК не передбачено

 • 32049 переглядiв

Близько 3 мільйонів громадян оновили свої військово-облікові дані, але не всі з них будуть призвані на військову службу, оскільки потреба Збройних Сил у призовниках значно менша.

Автоматичне накладання штрафів за не оновлення військово-облікових даних до 16 липня не передбачається. Штрафи можуть бути накладені протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення і до одного року з моменту його вчинення. Про це розповів директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк, передає УНН.

Деталі

Як наголосив Андрусяк, 16 липня закінчується двомісячний термін, який визначений в законі, для оновлення громадянами військово-облікових даних. За його словами, Ця норма була закладена з метою того, щоб встановити справедливий підхід до всіх громадян щодо виконання свого конституційного військового обов'язку.

Громадяни повинні були оновити 3 основні категорії своїх військово-облікових даних: місце проживання, номер телефону та електронну адресу. Громадяни, які не оновили свої військово-облікові дані, можуть бути притягнуті до адміністративної відповідальності (...) на сьогодні розмір відповідальності становить від 17 тис. до 25,5 тис. гривень. Законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачено процедури автоматичного накладання штрафів,

- сказав Андрусяк.

Він додав, що штрафи можуть накладатися протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Нагадаємо

На сьогодні близько 3 млн громадян оновили свої військово-облікові дані, але не всі громадяни, які оновили облікові дані будуть призвані на військову службу, адже потреба ЗСУ для призову значно менша.

Популярні

Новини по темі