ukenru
v-minoboroni-zayavili-scho-rosiyani-ne-zmogli-mobilizuvati-200-tisyach-lyudey-yak-pro-tse-zayavlyav-shoygu

В Міноборони заявили, що росіяни не змогли мобілізувати 200 тисяч людей, як про це заявляв шойгу

 • 177796 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Міністр оборони рф сергій шойгу завищив дані щодо мобілізованих росіян, назвавши раніше цифру в 200 тисяч. Насправді мобілізовано понад 100 тисяч осіб. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає УНН.

Цитата

«Понад 100 тисяч. Нам відома точна цифра, але ми її не будемо називати. Проте це точно не та кількість, яку оголосив шойгу. Логістична структура системи мобілізації не відпрацьована, в багатьох випадках мобілізують людей, яких справді не можуть оперативно забезпечити необхідними речами: одягом, харчуванням, медициною. Це не означає, що вони їх з часом не вирішать. Але станом на зараз це точно не друга армія світу», – повідомив Юсов.

Деталі

Він додав що наразі в росії залишається ще велика кількість законсервованої радянської техніки.

«Проте, є питання, наскільки ця техніка готова, в якому стані буде знаходитися після розконсервації, хто на ній буде їхати та наскільки будуть навченими мобілізовані, щоб використовувати цю техніку. Виникає велика кількість запитань і сумнівів стосовно боєздатності “другої армії світу», – розповів Юсов.

Нагадаємо

Зростаюча внутрішня критика в росії "часткової мобілізації", ймовірно, змушує російського президента володимира путіна звинувачувати міністерство оборони рф і, зокрема, міністра оборони росії сергія шойгу.

Українські Національні Новини

Суспільство