ukenru
v-mau-zayavili-scho-aviareysi-z-ta-do-antaliyi-zatrimali-cherez-vidnovlennya-aviaspoluchennya-turechchini-z-rf

В МАУ заявили, що авіарейси з та до Анталії затримали через відновлення авіасполучення Туреччини з РФ

 • 21057 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. В авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" відреагували на вимушені затримки рейсів з України до Анталії. У відомстві зазначили, що затримки обумовлені різким сезонним збільшенням кількості рейсів, а також відновленням авіасполучення Туреччини із РФ, що спричинило суттєве ускладнення слотрегулювання. Про це повідомили у пресслужбі МАУ, передає УНН.

Цитата:

“Вимушені затримки чартерних рейсів до Анталії, (виліт за розкладом в ніч на 1 липня 2021 року) обумовлені різким сезонним збільшенням кількості рейсів, а також відновленням авіасполучення Туреччини із РФ, що спричинило суттєве ускладнення слотрегулювання. У зв’язку з цим авіаційний регулятор Туреччини не зміг забезпечити обробку запитів на виконання польотів завчасно”, - зазначив прессекретар МАУ.

Деталі

Зазначається, що авіаперевізник та авіаційний регулятор Туреччини роблять усе можливе для оперативного відновлення чартерного авіасполучення МАУ з Анталією протягом дня. Також повідомляється про надання необхідної допомоги пасажирам затриманих рейсів.

Зокрема, усіх, хто мав відлетіти з Києва, Харкова та Львова забезпечені гарячим та холодним харчуванням. Пасажирів, які чекали на повернення до Києва на вказаних рейсах у зворотному напрямку з Туреччини частково перевезено до готелів, забезпечено харчуванням та буде організовано трансфер під новий час вильоту.

У МАУ зазначили, що у літньому сезоні 2021 року з огляду на обмежені можливості туристичних перельотів до країн Європи, увага українських туристів, зокрема, акцентована на курортах Туреччини.

“Для порівняння: у червні 2019 року МАУ здійснила 202 чартерні рейси до Туреччини, у 2020-му – 166, а у червні 2021-го – 505 рейсів. Слід також враховувати нинішнє зростання кількості рейсів до Туреччини і з ряду інших країн – у сукупності такі тенденції й викликали неочікувані ускладнення на напрямку”, - зазначили у відомстві.

Що було раніше

1 липня міжнародний аеропорт “Бориспіль” під Києвом попередив про затримки авіарейсів у Туреччину. Як повідомили представники авіакомпаній, рейси перенесені через відсутній дозвіл з боку Туреччини.

Ранковий рейс зі Львова до Анталії також затримали. А в аеропорту Харкова про затримку на табло не повідомляється, однак пассажирка рейсу до Анталії повідомила, що виліт затримується на невизначений час.

Тим часом, у МЗС України повідомили, що в Анталії також затримують рейси до України.

У Борисполі також повідомили, що після кількагодинного очікування для пасажирів рейсів до Туреччини з міжнародного аеропорту "Бориспіль", що під Києвом, оголосили посадку на перші рейси.

Українські Національні Новини

Суспільство