ukenru
v-lyutomu-kvartiri-podorozhchali-v-odnomu-z-rayoniv-stolitsi

В лютому квартири подорожчали в одному з районів столиці

 • 10770 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. За підсумками лютого 2017 року, в порівнянні з січнем, середня вартість вторинного житла в Києві знизилася на 0,7% до 1 тис. 277 дол. США за кв. м. Про це у своєму щомісячному огляді ринкової ситуації повідомили аналітики спеціалізованого видання Столична нерухомість, повідомляє УНН.

При цьому, зниження середніх цін на квартири торкнулося не всіх районів Києва. Але якщо в січні був зафіксований ріст цін в Печерському районі, то в лютому – у Подільському: на 1,4%. В інших районах Києва зниження середніх цін склало від -0,1% у Солом'янському до -2,6% у Голосіївському. Примітно, що середні ціни в найдешевшому ціновому сегменті (20% квартир найнижчого цінового сегменту) в лютому виросли – на 0,6%, до 726 дол. за кв. м. Серед квартир дорогого сегменту середні ціни знизилися на 1%, до 2 тис. 234 дол. за кв. м.

Нагадаємо, на думку експертів не варто очікувати подальшого суттєвого зниження цін на житлову нерухомість. Тому зараз найкращий час для придбання житла, тим більше, що в умовах нестабільної банківської системи житлова нерухомість може стати інструментом збереження заощаджень.

Однак, при придбанні житла фахівці радять ретельно вивчити історію і репутацію забудовника. Наприклад, найбільший столичний забудовник “Київміськбуд” має вже понад 60-річну історію успішної реалізації проектів. Тим більше, що за словами голови правління — президента холдингу Ігоря Кушніра, вартість нерухомості, яку будує компанія, зафіксована в гривні, і іншого бути не може.

“Ціна у нас зафіксована в гривні і по-іншому не буде. Це і відрізняє „Київміськбуд“ — безпосередньо ми не прив’язані до долара, за рахунок чого виграємо у інших будівельних компаній. Так, ми змушені в деяких моментах піднімати ціну, адже через курс долара дорожчають будівельні матеріали. Але якщо останнім часом долар виріс в 3 рази, то будматеріали подорожчали тільки на 60%”, — зазначив І.Кушнір.

Українські Національні Новини

Київ